Evropa
JAKE TENZIJE ZBOG IZRAELSKE OFANZIVE NA POJAS GAZE: Organizatori Eurosonga najavili uklanjanje palestinskih zastava i simbola sa takmičenja
Prije 14 min0
Prevod naziva jela doslovno znači damska bedra, zbog mekoće i slasti koje je jelo očito izazivalo kod konuzmenata.
Gastro
05. Apr. 2024
0
Prevod naziva jela doslovno znači damska bedra, zbog mekoće i slasti koje je jelo očito izazivalo kod konuzmenata.
Da bi napravili savršene kadun butiće potrebno je:
650 g Telećeg mesa bez kostiju (ili 400 g teletine i 250 g janjetine)
100 g Riža
Malo celera
Peršun, so, biber
Masnoća za prženje
Brašno za pohovanje
3 jaja
Mješavina začina
2 Limun
Mineralna voda
Priprema:
Meso sameljite, posolite, izmješajte, te podijelite na dvije polovine. Rižu prokuhajte u istoj količini vode, sve dok ne pokupi vodu.
Peršun i celer isjeckajte sitno. Jednu polovinu mesa prepržite na masnoći te skinite s vatre. U ovo meso dodajte peršun, celer, biber, rižu, te mješavinu začina i dobro izmješajte.
Potom u smjesu dodajte drugu polovinu sirovog mesa, koju ste prethodno odvojili i opet izmješajte. Od mesa oblikujte male butiće od oko 70 g po porciji.
Kada ste spremili butiće, od jaja pripremite tzv. orli masu za pohovanje. Za ovu masu potrebno je odvojiti žumanca od bjelanaca, te od bjelanaca napraviti snijeg.
U žumance dodajte malo brašna, soli, mineralne vode, te ovu smjesu lagano sipajte u snijeg od bjelanaca i miješajte rukom da bjelance ne bi „spalo“.
Kadun butiće koje te prethodno napravili najprije uvaljajte u brašno, pa potom stavite u masu i pržite u dubokoj masnoći.
Kadun butiće servirajte sa limunom, kada se prepolove po njima je potrebno posuti limunovog soka.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Evropa
JAKE TENZIJE ZBOG IZRAELSKE OFANZIVE NA POJAS GAZE: Organizatori Eurosonga najavili uklanjanje palestinskih zastava i simbola sa takmičenja
Prije 14 min0
Hronika
U BiH I REGIJI: Razbijena kriminalna mreža call centara, bavili se prevarama
Prije 18 min0
Vijesti
DOK SE ČEKA DATUM GLASANJA O REZOLUCIJI O GENOCIDU U SREBRENICI: Vijeće sigurnosti UN zakazalo sjednicu o BiH za 15. maj
Prije 35 min0
Vijesti
GUTERRESOV GLASNOGOVORNIK NEMA DILEME: "Genocid u Srebrenici je sudski dokazana činjenica"
Prije 45 min0
Gastro
SAVJETI ZA PRŽENJE RIBE: Želite li biti sigurni da će ispasti savršena, u tavu biste trebali dodati jednu namirnicu
30. Apr. 20240
Gastro
ODMAH NAKON PRVOMAJSKOG ROŠTILJA: Na brzinu napravite desert za koji vam treba samo jedna jabuka i oduševite ukućane… (VIDEO)
01. Maj 20240
Gastro
MOŽDA NIJE "PRIGODNO" ZA 1. MAJ, ALI ZA DRUGI JESTE: Ovo je jelo toliko jednostavno, a nevjerovatno ukusno i hrskavo.
01. Maj 20240
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Napravite još večeras ovu tortu od grčkog jogurta bez brašna i šećera
29. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.