KORISNI SAVJETI: Ako paradajz držite u frižideru, činite veliku grešku; Evo kako ga je najbolje čuvati

Postoji poseban način na koji biste trebali pospremiti to povrće kako biste spriječili razvoj plijesni na njemu i traje samo sekundu.

  • Jeste li znali

  • 06. Apr. 2024  06. Apr. 2024

  • 0

Neki stručnjaci savjetuju da paradajz čuvate peteljkom prema dolje. To pomaže spriječiti izlazak vlage kroz stabljiku. Također, može pomoći u sprječavanju bilo kakvog rasta plijesni oko stabljike, piše Express.

Ako tražite još trikova za čuvanje paradajza, postoji jedan koji će osigurati da on ostane ukusan i svjež.

Većina stručnjaka kaže da ako želite sačuvati okus i aromu svježeg paradajza, treba ga pospremiti na hladno mjesto.

Međutim, paradajz se većinom prodaje ili kupuje malo prije nego što je potpuno zreo. Stoga ga ne smijete stavljati u frižider jer će to otežati njiegovo sazrijevanje.

Jedna je stručnjakinja na TikToku otkrila najbolji način da ga pohranite kako ne bi bio bljutav, prenosi Net.hr.

“Ako paradajz čuvate u frižideru, činite veliku grešku. Hladnoća zapravo ubija okus i svježinu stvarajući enzime koji razbijaju stanice, čineći paradajz super tijestom kad ga izvadite”, opomenula je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...