VELEŽ I BORAC PODIJELILI BODOVE U DERBIJU: Majstorija mladog Vukovića

Nakon svega tri minute igre uslijedio je hladan tuš za domaći tim. Mladi David Vuković je izveo sjajan slobodnjak i pogodio mrežu nemoćnog Osmana Hadžikića.

  • Sport

  • 07. Apr. 2024  

  • 0

Fudbaleri Veleža i Borca večeras su na stadionu Rođeni u Mostaru odigrali derbi susret 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Meč je završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

Nakon svega tri minute igre uslijedio je hladan tuš za domaći tim. Mladi David Vuković je izveo sjajan slobodnjak i pogodio mrežu nemoćnog Osmana Hadžikića.

Na prvu priliku za Velež čekali smo do 11. minute. Tada se Haskić namjestio i šutirao snažno šutirao sa nekih 10-ak metara, ali je Herrera izblokirao njegov udarac.

Imali su Rođeni mnogo sreće u 18. minuti. Izveo je Grahovac sjajan korner, a Haskić glavom pogodio prečku vlastitog gola.

Prijetio je Šturm u 23. minuti nakon kornera Pršeša, ali je to učinio veoma loše i loptu poslao pokraj gola.

Borac je mogao duplirati prednost u 38. minuti susreta. Lukić je izašao sam na Hadžikića, ali je golman Rođenih sjajno interevenisao

Rođeni zaigrali bolje u drugom dijelu

Borac je imao veliku priliku na startu drugog poluvremena. Grešku odbrane Veleža nije uspio kazniti Blagaić koji je sam izašao pred Hadžikića, ali golman Veleža opet sjajno intervenisao.

Prvu priliku Velež imao je u 65. minuti i to preko Guliashvilija, a istu su pretvorili u pogodak. Gruzijac je primio sjajan pas Hrkaća, izašao pred gol i matirao Miloševića.

Samo dvije minute kasnije Velež je mogao do preokreta, ali je udarac Vehabovića otišao visoko preko gola.

Nakon toga uslijedio je nešto mirniji tok susreta, a jednu od rijetkih prilika imao je mladi Vuković koji je šutirao sa distance, ali i preko gola.

Novu priliku za preokret Rođeni su imali u 85. minuti. Nakon jedne duge lopte Džafić je odigrao na drugu stranu za Čaića, a ovaj kasnio pa je ona završila u gol autu.

Vuković je novu priliku iz slobodnog udarca imao u 90. minuti. Ponovo je šutirao veoma dobro, dosta lukavo, ali je loptu izblokirao Džafić i poslao je u korner.

Do kraja susreta nije se rezultat mijenjao pa su timovi tako podijelili bodove.

Borac je i dalje lider sa 59 bodova, dok je Velež 3. sa 43 boda.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...