ŠIROKI ISPUSTIO 2:0, PA SPAŠAVAO BOD U ČITLUKU: Gabeljani privremeno pobjegli iz zone ispadanja

Široki je sada sedmi sa 32 boda,  GOŠK ima 25 i nalazi se jedno mjesto iznad zone ispadanja na desetoj poziciji.

  • Sport

  • 08. Apr. 2024  08. Apr. 2024

  • 0

Široki Brijeg i GOŠK odigrali su 2:2 u pretposljednjem meču 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Dine Skendera povela je u 17. minuti na stadionu Bare u Čitluku.

Marijan Ćavar pogodio je iz slobodnog udarca i na sjajan način upisao peti gol u prvenstvu BiH. Fudbaler Širokog prevario je golmana gostiju Filipa Vasilja sa preko 25 metara-.

Ćavar je ujedno i najbolji strijelac Širokobriježana ove sezone.

Odgovorio je sastav Admira Adžema u nastavku, u dobroj prilici se našao Ivan Ikića, ali dobra reakcija Josipa Bendera na golu Širokog Brijega.

Mihael Kuprešak mogao je udvostručiti prednost domaćih, ali je prečka bila saveznik ekipe GOŠK-a.

Samo pet minuta drugog poluvremena trebalo je Širokom da dođe do drugog gola na utakmici. Kpan se namjestio na ljevicu i topovskim udarcem matirao je Vasilja, lopta se na putu do mreže odbila od stativu.

Osam minuta kasnije, komninovali su odlično Gogić i Mihaljević, a ovaj drugi je pogodio za 2:1.  Desetak minuta kasnije GOŠK glavni sudac Darko Gedžić pokazao je na bijelu tačku za goste. U 68. minutu siguran realizator jedanaesterca bio je Dino Skorup.

Mogli su gosti di potpunog preokreta u posljednjim minutama. Muslin je centrirao, Nižić bio najviši u skoku, ali Bender odlično interveniše.

Još jednu veliku priliku imao je Mihaljević, ali ostalo je 2:2.

Široki je sada sedmi sa 32 boda,  GOŠK ima 25 i nalazi se jedno mjesto iznad zone ispadanja na desetoj poziciji.

Posljednja utakmica 25. kola na programu je od 18 sati, kada Zrinjski dočekuje Zvijezdu 09 na stadionu pod Bijelim brijegom.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...