VUČIĆ PROZVAO BH. MEDIJE: "Svi me svakodnevno napadaju osim Dnevnog avaza" (VIDEO)

Na sugestiju urednika Informera Dragana J. Vučićevića da je među njima i sarajevski Dnevni avaz, Vučić se nije složio.

  • Mini market

  • 08. Apr. 2024  08. Apr. 2024

  • 6

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je za vikend u programu režimske televizije Informer gdje je skoro tri sata govorio o svim aktuelnim temama u Srbiji i regionu na svoj uobičajni način, ni po čemu različit od gostovanja na svim drugim režimskim televizijama u Srbiji.

Kao što to obično radi, i ovaj put je sebe predstavljao žrtvom regionalnih i domaćih medija uvijek tvrdeći da im "smeta jačanje Srbije" pod njegovim vodstvom.

"Kada to sve vidite, onda vidite kako se kreira atmosfera i sve to što je potrebno ne bi li se neko pomjerio (misli na sebe, op. SB). Još jedna mala analiza. Zašto mora da bude oko svega krivac uvek samo jedan. To je dogovoreno i na regionalnom nivou....", kazao je Vučić a zatim počeo nabrajati bosanskohercegovačke medije među kojima je pored Oslobođenja i portala Klix spomenuo i Slobodnu Bosnu koju inače najčešće komentira u svojim instagram "brifinzima".

Na sugestiju urednika Informera Dragana J. Vučićevića da je među njima i sarajevski Dnevni avaz, Vučić se nije složio.

"Dnevni avaz još najmanje", kazao je Vučić, a zatim nastavio sa prozivanjem regionalnih medija poput podgoričke Pobjede, zagrebačkog Jutarnjeg lista i drugih koji mu, kako on voli reći, zavide. 

Naravno, Vučićević je pogriješio i Vučić ga je morao ispraviti. Dnevni avaz je jedan od dva sarajevska medija koja su prethodnih nekoliko godina imali tu "čast" da intervjuišu Vučića (čak nekoliko puta) o čemu nerežimski mediji u Srbiji mogu samo sanjati.

altGoogle / Screenshot

I to je samo mala nagrada Vučića za višegodišnju naklonost koji ovaj list gaji prema srbijanskom diktatoru posebno hvaleći njegove "uspjehe" u polju ekonomije, što drugi "zajedljivi" regionalni mediji poput Jutarnjeg lista, Pobjede ili Slobodne Bosne ne vide. 

altAvaz / Screenshot

(SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...