STRAVIČNE VIJESTI STIŽU IZ STOCA: Brutalno pretučeno i mučeno četvero povratničke djece

"Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru najokorjelijih razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac. Zatim su ih brutalno pretukli, mučili", objavio je Dizdar.

  • Hronika

  • 08. Apr. 2024  08. Apr. 2024

  • 5

Noćas je Stocu pretučeno četvero povratničke djece. Ovu vijest je objavio federalni ministar Nerin Dizdar.

"Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru najokorjelijih razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac. Zatim su ih brutalno pretukli, mučili", objavio je Dizdar.

"Ovakvo nasilje mora biti hitno i najstrože kažnjeno. Podrška mladićima i njihovim porodicama mora biti bezuslovna, odlučna i jasna, kao i reakcija policije i pravosuđa. Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o “istragama u toku” i “nepoznatim počiniteljima”.

Dosta je više.

Nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionisano. Od MUP-a i Tužilaštva očekujem reakciju, brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca - ništa manje od toga. Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki.

Od svih činitelja društvenog poretka, od lokalnog do državnog nivoa, očekujem jedinstvenu, nedvosmislenu podršku povratnicima. Ministarstvo će iz svoje nadležnosti učiniti sve za ove mladiće i njihove porodice", poručio je ministar Dizdar koji je objavio i fotografiju razbijenog automobila. 

Noćas je Stocu pretučeno četvero povratničke djece, četiri zlatna momka. Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u...

Posted by Nerin Dizdar on Sunday, April 7, 2024

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...