GRAĐANI NA ULICAMA: Protestna šetnja u Stocu zbog napada na četvoricu mladića

Okupljeni građani pozvali su kantonalni MUP i Tužilaštvo da hitno provedu istragu o ovom slučaju i da kazne počinitelje.

  • Vijesti

  • 09. Apr. 2024  09. Apr. 2024

  • 1

Građani Stoca izašli su danas na proteste kao znak podrške četvorici mladića Bošnjaka koji su u nedjelju navečer pretučeni prilikom povratka sa utakmice. 

Okupljeni građani pozvali su kantonalni MUP i Tužilaštvo da hitno provedu istragu o ovom slučaju i da kazne počinitelje.

Napad na mladiće dogodio se u noći sa nedjelje na ponedjeljak, oko ponoći, kada je grupa od desetak osoba sa tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M. A. (2004.) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe.

Prema policijskim navodima, napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M. A., a zatim su palicama pretukli putnike iz vozila, kojima je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) izvijestilo je ranije danas da je policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa napadom na četvoricu mladića iz Stoca.

Istakli su kako MUP i Tužilaštvo nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju otkrivanja svih počinilaca i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, te procesuiranja počinilaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...