"HLADAN TUŠ" ZA VUČIĆA U GRADU SVJETLOSTI: Poruka njegovog "prijatelja" Macrona bit će mu...

(...) teška za obrazložiti kad se vrati kući.

  • Mini market

  • 09. Apr. 2024  09. Apr. 2024

Uprkos grandioznim najavama uoči posjete Parizu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je "hladan tuš" već u prvim minutama zajedničke konferencije, nakon sastanka sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.

Banjska i Milan Radoičić obrušili su se na Vučića praktično odmah, jer je Macron rekao da očekuje da će biti procesuirani svi koji su učestvovali u ovom oružanom napadu, prenosi Nova.rs.

Uprkos tome što Srbija uporno odbija to da učini, a glavni organizator akcije u kojoj su poginuli jedan kosovski policajac i troje Srba, Milan Radoičić, i dalje šeta slobodno.

Iako je od Banjske i oružanog sukoba na sjeveru Kosova prošlo više od sedam mjeseci, međunarodna javnost to nije zaboravila.

Dok predsjednik Srbije želi da Banjska postane samo ružna prošlost koja neće opterećivati odnose Srbije sa svijetom, "skelet" tog oružanog sukoba svako malo "ispada iz ormara".

Na ceremoniji i zajedničkom obraćanju Aleksandra Vučića i Emmanuela Macrona u Parizu, francuski predsjednik je gotovo u uvodu obraćanja izjavio kako očekuje da budu procesuirani svi oni koji se dovode u vezu sa Banjskom.

“Sa druge strane treba prevazići tenzije koje su nastale usljed odluka koje su kosovske vlasti donijele i koje se tiču opština sa srpskim stanovništvom, nama su poznati uslovi tih sporazuma“, bio je jasan Macron.

trenutak ...