VODA DOŠLA DO GRLA: Najviše rukovodstvo RS-a predvođeno Miloradom Dodikom hitno putuje u Beograd...

Uz Dodika put Beograda idu i Željka Cvijanović i Nenad Stevandić.

  • Vijesti

  • 11. Apr. 2024  11. Apr. 2024

  • 9

Najviše rukovodstva Srbije i bh. entiteta Republika Srpska sastat će se danas u 18 sati u beogradskoj Vili Mir.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić sastat će se danas u Beogradu sa predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom, članicom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i predsjednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem.

Razgovori u Beogradi odvijaju se u svjetlu najnovije odluke Republičke izborne komisije RS koja je pozvala članove CIK-a BiH da podnesu ostavke i najava da će zbog odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona taj bh. entitet sam organizirati lokalne izbore u oktobru i na taj način direktno ugroziti Daytonski sporazum i izvršiti udar na Ustavni poredak BiH.

I ovoga puta, baš kao i nebrojeno puta do sada, potvrđuje se kako Dodik za svoje secesionističke postupke i podršku za ono što radi posljednjih godina dobija direktno od strane predsjednika susjedne Srbije.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...