ZBOGOM, DANI: Barcelona zadala konačni udarac nogometašu koji je osvojio sve što se osvojiti može...

Petnaest dana kasnije saznao je presudu.

  • Šareni svijet

  • 27. Feb. 2024  27. Feb. 2024

  • 0

Dani Alves, bivši desni bočni i s 43 osvojene titule najtrofejniji nogometaš u povijesti, nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja. Barcelona, klub u kojem je proveo najveći dio karijere, reagirala je tako što je njegovo ime izbrisala s liste klupskih legendi.

Podsjetimo, Alves je zatvoren u postupku u kojem je presuđeno da je 30. decembra 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnjakinju. U pritvoru je bio od 20. januara prošle godine, a sudski postupak trajao je do 7. februara ove godine. Petnaest dana kasnije saznao je presudu, nakon koje ga čeka izdržavanje dugogodišnje zatvorske kazne.

Na tu presudu reagirala je i Barcelona. Alves, koji je za nju odigrao više od 400 utakmica i s njom osvojio sve što se moglo, više nema status legende kluba. U 125 godina dugoj povijesti kluba taj status stekla su 102 nogometaša koji su nosili Barcin dres. Među njima je donedavno bio i 40-godišnji Brazilac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...