STANIVUKOVIĆ KAO DODIKOV ADVOKAT: "Nepojmljivo je da se sudi bilo kome zbog toga što provodi Ustav, Schmidt je nelegalan" (VIDEO)

Niko nema pravo, pa ni Kristijan Šmit koji je nelegalni visoki predstavnik u BiH, da nameće zakone - rekao je Stanivuković

  • Politika

  • 12. Apr. 2024  

  • 4

Republiku Srpsku ne smije niko da uslovljava i da joj nameće zakone. I predsjednik RS i direktor Službenog glasnika imaju svoje nadležnosti i niko nema pravo da im sudi samo zato što brane ono što je Ustav RS zagarantovao, rekao je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

- Nepojmljivo je da se sudi bilo kome zbog toga što provodi Ustav Republike Srpske. Niko nema pravo, pa ni Kristijan Šmit koji je nelegalni visoki predstavnik u BiH, da nameće zakone jer u tom slučaju postajemo kolonija, protektorat kojim neko drugi upravlja, a Republika Srpska po Dejtonu to nije - izjavio je Stanivuković u programu RTRS-a. 

Podsjetimo, opozicija u Republici Srpskoj već odavno je proglasila Stanivukovića "SNSD-ovim kandidatom", a iz njegovih izjava evidentno je da pruža apsolutnu podršku Miloradu Dodiku u svim njegovim političkim stavovima i odlukama. 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...