KRITIČARI I GLEDAOCI ODUŠEVLJENI NOVOM SERIJOM: Ovo je nešto najbolje što Netflix ima za ponuditi

Posebno su pohvalili Andrewa Scotta koji je u seriji utjelovio poznatog prevaranta Toma Ripleyja

  • Show

  • 12. Apr. 2024  

  • 0

Psihološka miniserija Ripley prikazuje se na Netflixu od 4. travnja i oduševila je mnoge kritičare i gledatelje. Riječ je o crno-bijeloj seriji koja se temelji na romanu spisateljice Patricije Highsmith, pod nazivom Talentirani gospodin Ripley.

Iako nije najgledanija serija na Netflixu, Ripley se nalazi u top 10 najgledanijih serija na Netflixu u svim zemljama, dok je u Hrvatskoj na trećem mjestu. Ostvarila je i dobre ocjene od kritičara i gledatelja; na temelju trenutnih recenzija na Rotten Tomatoesu, ima 85 posto od kritičara, dok od publike ima visokih 80 posto. 

Mnogi kritičari koji su na Rotten Tomatoesu podijelili svoje recenzije, posebno su pohvalili Andrewa Scotta koji je u seriji utjelovio poznatog prevaranta Toma Ripleyja. Ripley u seriji u ranim 1960-ima poslovno putuje u Italiju kako bi uvjerio sina jednog bogataša da se vrati kući. Njegovo prihvaćanje posla prvi je korak u kompliciran život pun prevara, krađa i ubojstava.

Cary Darling iz Houston Chroniclea pohvalila je Scottovu izvedbu. "Scott je uhvatio Ripleyjev hladan, proračunat i reptilski šarm, a njegova sama izvedba dovoljna je za nošenje miniserije", napisala je kritičarka. 

Miniserija je pohvalu dobila i od Laure Babiak iz Observera, koja je napisala: "Ripley je jedna od originalnijih adaptacija koje ćete vidjeti ove godine i zasigurno jedna od najboljih serija koje Netflix ima za ponuditi."

Kritičar Rober Lloyd iz Los Angeles Timesa napisao je da se serija jako drži materijala iz knjige. Napisao je: "Mijenja neke manje detalje, proširuje neke dijelove i prati liniju knjige gotovo do kraja. Drugim riječima, to je kao i svaka književna adaptacija ikada, iako skrupuloznija od većine."

I mnogim gledateljima jako se svidjela serija. Baš kao i kritičari, mnogi su gledatelji komentirali da je Andrew Scott odlično odglumio Ripleyja. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...