DODIK SE JAVIO IZ ATINE: "Rezolucija o Srebrenici i Kosovo u Vijeću Evrope trasirat će odnose Srba s drugim narodima"

On je istakao da su ataci na Srbiju, na Vijeće sigurnosti UN-a da "navodno bude priznato Kosovo još jedan dokaz ignorisanja realnih odnosa i realne situacije."

  • Politika

  • 14. Apr. 2024  

  • 4

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da će rezolucija o Srebrenici i pokušaji da Kosovo postane član Vijeća Еvrope koji se dešavaju u gotovo identično vrijeme obilježiti i trasirati odnose Srba sa drugim narodima u regionu.

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u pravu kada govori da je riječ o dva događaja u gotovo identično vrijeme koji će obilježiti i trasirati odnose i sa drugim narodima u regionu", rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Atine.

On je istakao da su ataci na Srbiju, na Vijeće sigurnosti UN-a da "navodno bude priznato Kosovo još jedan dokaz ignorisanja realnih odnosa i realne situacije."

"Taj Savjet Еvrope pokušava, kroz ovo što sada rade, dati određen status Kosovu, koje nema međunarodno priznanje, nije predviđeno Poveljom UN-a, nema stolicu u UN-u", ukazao je Dodik.

On je napomenuo da se sve to ignoriše i pokušava nanijeti zlo, prije svega Srbiji kako bi bila zaustavljena njena snaga i jačanje.

"Namjera u tom pogledu je da upravo sponzori nelegitimnog antidržavnog akta koji se zove samoproglašeno Kosovo tome daju značaj iznad onoga što je međunarodno pravo i Povelja UN-a", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...