ZVANIČNI TEL AVIV NA NOGAMA NAKON NAPADA DRONOVIMA: Izraelski ratni kabinet razmatra sljedeće korake i odgovor na iranski napad

"Rekli smo da ako Iran napadne Izrael, mi ćemo ga napasti, a to je i dalje na snazi", rekao je Katz.

  • Svijet

  • 14. Apr. 2024  

  • 0

Izraelska televizijska stanica Channel 12 i drugi mediji objavili su da će se izraelski ratni kabinet sastati u 15:30 po lokalnom vremenu (14:30 po srednjoevroskom) kako bi razgovarao o sljedećim koracima nakon velikog iranskog napada. Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz izjavio je za radiostanicu izraelske vojske da Izrael pažljivo odmjerava korake nakon velikog napada Irana dok ga iranski dužnosnici upozoravaju da ne poduzima odmazdu. "Rekli smo da ako Iran napadne Izrael, mi ćemo ga napasti, a to je i dalje na snazi", rekao je Katz. Međutim, rekao je da će se o mogućem odgovoru raspravljati u odgovarajućem okviru pod predsjedavanjem premijera Benjamina Netanyahua. Katz je izrazio uvjerenje da će tamo biti donesene odgovarajuće i ispravne odluke.  Izraelski premijer Benjamin Netanyahu sazvao je ratni kabinet i kasno u subotu kada je Iran lansirao desetke dronova prema Izraelu nakon napada na iranski konzulat u Siriji, kako bi razgovarali o najnovijim dešavanjima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...