DETALJI JEZIVOG MASAKRA U SIDNEJU: Kćerka milijardera ubijena u napadu u tržnom centru u Sidneju neposredno pred... (FOTO)

Ashley Wildey, vjerenik ubijene djevojke, koji je inače policajac, jezivom igrom sudbine došao je u tržni centar da pomogne kolegama koje su prve reagovale nakon masakra.

  • Hronika

  • 14. Apr. 2024  

  • 0

Kćerka australijskog milijardera nalazi se među žrtvama napadača koji je sa lovačkim nožem uletio u tržni centar na istoku Sidneja!

Dawn Singleton (25) kupila je prema navodima lokalnih medija vjenčanicu prošle nedelje i uskoro je trebalo da se uda za mladića sa kojim je u vezi još od srednje škole. Djevojka je već počela da šalje pozivnice voljenima i prijateljima, međutim, tragično je okončala život kad ju je pomahnitali Joel Cauchi (40) izbo nožem u tržnom centru Bondi.

altDawn Singleton (Foto: FACEBOOK)

Ashley Wildey, vjerenik ubijene djevojke, koji je inače policajac, jezivom igrom sudbine došao je u tržni centar da pomogne kolegama koje su prve reagovale nakon masakra.

"Stigao je u Westfield u trenutku kad su policajci shvatili da je njegova vjerenica jedna od žrtava", rekao je izvor za Daily Telegraph.

Dawni je jedna od tri kćerke australijskog multimilionera Johna Singletona.

Radila je u australijskoj modnoj kući White Fox Boutique kao pomoćnik kompanije za e-trgovinu.

"Dawn je bila slatka i ljubazna osoba koja je imala cijeli život pred sobom. Bila je zaista nevjerovatna. Svi smo uništeni ovim gubitkom. Šaljemo saučešće njenom partneru i porodici Singleton. Zauvijek će biti zapamćena kao dio naše porodice", saopštila je kompanija.

altOtac John Singleton i majka Julie Martin (Foto: DAILY MAIL) 

Ubica Cauchi je prema navodima lokalnih medija prije Dawn Singleton napao Ashlee Good (38) i njenu devetomjesečnu bebu. Good je preminula u bolnici dok je njena kćerkica u teškom, ali stabilnom stanju nakon što je preko noći bila podvrgnuta hitnoj operaciji. Treća žrtva napada je majka dvoje dece Jade Young.

Policija je nakon napada saopštila da su od šest ubijenih pet bile žene. Šesta žrtva je bio pripadnik obezbjeđenja. Još osam žena i dva muškarca su povrijeđeni tokom napada. Neki od njih se prema posljednjim informacijama nalaze u teškom stanju.

Cauchi je upao u tržni centar oko 15.20 sati mašući velikim lovačkim nožem nakon čega je jurio za posjetiocima. Na snimcima postavljenim na društvenim mrežama vidi se kako preplašeni kupci trče da pobjegnu ili se sklanjaju u radnje dok se oglašavala sirena za evakuaciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...