HAOS U DODIKOVIM REDOVIMA: „Veoma opasna i za Republiku Srpsku, i za srpski narod ilegalna i protivustavna diverzija Bošnjaka…“

-To prate i Turci koji su počinili jedan od najvećih genocida na samom kraju Prvog svjetskog rata nad Јermenima, kazao je u očaju.

  • Politika

  • 15. Apr. 2024  

  • 3

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS-a Željko Budimir rekao je da je „nedopustivo stavljati u kontekst genocida Srbe, koji su doživjeli najveći genocid na Balkanu i jugoistoku Evrope“, i dodao da je u tom smislu „veoma opasna i za Republiku Srpsku, i za srpski narod ilegalna i protivustavna diverzija Bošnjaka u vezi sa rezolucijom u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a“.

-Građani Republike Srpske treba da budu svjesni opasnosti za Republiku Srpsku i srpski narod uopšte jer će cilj najvjerovatnije biti da se ubrzano počne promjenjivati Inzkov zakon o kažnjavanju negiranja genocida.

Cilj je da narod koji je doživio najveći genocid na Balkanu i jugoistoku Evrope i među tri je naroda koji su u Drugom svjetskom ratu doživjeli najmasovniji genocid, bude stavljen u kategoriju genocidnog i da se Republika Srpska tako tretira, rekao je Budimir.

-Srpski narod mora da pokaže da je žrtva svih godina 20. vijeka, najstradalniji narod jugoistočne Evrope, a ne genocidan, kako ga žele prikazati.

Zbog toga je bitan stav Narodne skupštine kao najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske da se demokratski prikaže da to nije moguće, da srpski narod na to ne može da pristane. S druge strane, izvor suvereniteta je u srpskom narodu i on mora da pokaže da je žrtva svih ovih godina 20. vijeka, najstradalniji narod jugoistočne Evrope, narod koji ima istorijsku dimenziju, koji je svim ostalim narodima donosio samo slobodu, rekao je Budimir.

-Da sve bude gore, rezoluciju o Srebrenici predložili su Nijemci koji su počinili genocid u Drugom svjetskom ratu nad srpskim narodom, Holokaust i krivi su za gotovo 80 miliona poginulih ljudi.

Stavljaju nas i u isti kontekst sa Ruandom u kojoj je stradalo više od milion ljudi koji su se međusobno poklali mačetama, dok su mirovne snage UN to mirno gledale sa strane - kako se Huti i Tutsi međusobno ubijaju. To prate i Turci koji su počinili jedan od najvećih genocida na samom kraju Prvog svjetskog rata nad Јermenima, kazao je u očaju Budimir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...