JE LI OVO ZNAK DA JE SVE PROPALO: Matić nije optimist uoči posebne sjednice NSRS –„Bojkot bi bio loš potez…“

Govoreći o opozicionim najavama o mogućem bojkotu izbora, Matić je rekao da bi to bio loš potez, skoro pa ravan priznavanju poraza.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2024  

  • 2

Politolog Filip Matić, blizak režimu Milorada Dodika, rekao je da je teško očekivati slogu i jedinstvo na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran izborni zakon RS-a,

Matić je za RTRS rekao da se često dešava polarizacija na važnim pitanjima na nivou BiH u kojima je potreban zajednički nastup.

On je kazao da je potrebno istrajati na donošenju izbornog zakona Republike Srpske i provesti lokalne izbore, dodajući da je veoma važno što su iz vladajuće koalicije rekli da će uvažiti sve amandmane opozcije.

Govoreći o opozicionim najavama o mogućem bojkotu izbora, Matić je rekao da bi to bio loš potez, skoro pa ravan priznavanju poraza.

-Nerealno je da se to desi. Lokalni izbori su važni, jer stranke utvrđuju svoje redove i spremaju se za opšte ozbore. Bojkot bi značio nekoliko koraka unazad, rekao je on.

Kada je riječ o posebnoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH, sazvanoj na zahtjev srpskih poslanika, a povodom nametnutih odluka visokog predstavnika, Matić je rekao da će bošnjački predstavnici sigurno odbiti prijedlog za poništavanje ovih odluka, jer kako kaže, „žele političku dominaciju, a to ostvaruju uz pomoć stranog faktora koji nameće odluke i zakone u BiH“.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...