HOROR U SARAJEVU: Potvrđena optužnica protiv vlasnice rotvajlera koji su izujedali i teško povrijedili ženu

Bez nadzora pustila dva rotvajlera koji su napali ženu u haustoru

  • Hronika

  • 15. Apr. 2024  

  • 1

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Tatjane Pust Lagod, čiji su psi izujedali ženu i nanijeli joj teške povrede, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Vlasnica rotvajlera iz Sarajeva optužena da je 4. oktobra 2021. godine u Ulici Kulovića u Sarajevu u zajednički prostor zgrade, bez nadzora pustila dva rotvajlera koji su napali ženu u haustoru.

Lagodovu optužnica tereti za teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine, a prema Krivičnom zakonu Federacije BiH prijeti joj kazna do 3 godine zatvora.

Prema navodima iz optužnice kantonalnog tužilaštva rotvajler mužjak Gaston i ženka Tea napali su nesrećnu ženu u haustoru, a ovim napadom vlasnica je izazvala opštu opasnost za život ljudi.

 – Svjesna da uslijed njenog propusta neka osoba može biti teško tjelesno povrijeđena, na što je pristala, a koju opšte opasnu radnju je od dana nabavljanja pasa više puta prethodno ponavljala, da bi opasni psi pasmine rotvajler tog dana neposredno po ulasku I.P. u zajednički prostor zgrade zajedno fizički nasrnuli na I.P. i napali je na način da su je oborili na tlo prilikom čega je I.P. udarila glavom o zid, a zatim su I.P. više puta grizli po čitavom tijelu, nanijevši joj teške tjelesne povrede u vidu ugriznih rana u predjelu tjemena – potiljačnog dijela glave, desnoga lakta, duboke ugrizne rane desne natkoljenice, višestruke duboke ugrizne rane obje natkoljenice, nadplatnih strana oba stopala - navodi se u optužnici.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...