ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA: U Istočnom Sarajevu uhapšen poznati kriminalac Đorđe Ždrale

Sud BiH osudio je 2010. godine Ždrala na 20 godina zatvora zbog ubistva tadašnjeg načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića Mauzera

  • Hronika

  • 15. Apr. 2024  15. Apr. 2024

  • 0

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su četiri osobe zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Istovremeno, još četiri lica Š.Z. Ž.Đ. P.K. i B.D. lišena su slobode zbog nasilničkog ponašanja.

Kako nezvanično saznaje RTRS, među uhapšenima je i Đorđe Ždrale, koji je odranije poznat policiji i osuđivan za najteža krivična djela.

Sud BiH osudio je 2010. godine Ždrala na 20 godina zatvora zbog ubistva tadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini.

Prema optužnici, Ždrale je tokom 2000. godine, dok je izdržavao kaznu zatvora u Istočnom Sarajevu zbog ubistva Gorana Batinića, sa saradnicima isplanirao ubistvo Mauzera.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je utvrdilo da je Ždrale ubio Mauzera zajedno sa Vlatkom Mačarom koji je 2008. godine stradao u eksploziji bombe na Palama.

Ždrale je u februaru 2022. pušten na slobodu nakon odluke Suda BiH da mu objedini kazne za više počinjenih krivičnih djela.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...