PREOKRET U NJEMAČKOJ: Veliki broj vlasnika automobila kupuje ovu vrstu guma, sve zbog…

U saveznim pokrajinama, gdje su zimske gume obično potrebnije, ispitanici su bili manje skloni gumama za sva godišnja doba.

  • Auto

  • 16. Apr. 2024  

  • 0

Više od 60 posto Nijemaca nema ništa protiv prelaska na cjelogodišnje gume – to je rezultat ankete tvrtke za istraživanje tržišta Civey koju je naručio proizvođač guma Michelin.

Premda studija nije pokazala pravi jaz između sjevera i juga Njemačke, ipak je primijećeno da će vozači u saveznim državama s prilično blažim zimama vjerovatnije razmišljati o gumama za sva godišnja doba (71,7 posto). U saveznim pokrajinama, gdje su zimske gume obično potrebnije, ispitanici su bili manje skloni gumama za sva godišnja doba: na primjer u Bavarskoj (50,7 posto).

Prošle je godine značajno porasla prodaja cjelogodišnjih guma. Prema objavi Savezne udruge guma i vulkanizerskih obrta (BRV), prodaja cjelogodišnjih guma porasla je za 11,6 posto u 2023. godini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...