OD LEBRONA DO...; AMERIKANCI SAOPŠTILI SASTAV ZA OLIMPIJSKE IGRE: Ko ih dobije imat će se čime hvaliti i unucima

Amerikanci su na olimpijskom turniru u grupi C.

  • Sport

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 0

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu prošle godine Košarkaški savez Sjedinjenih Američkih Država odlučio je ništa više ne prepuštati slučaju i za Olimpijske igre u Parizu angažovati najveće NBA zvijezda.

 Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre u Pariz stižu u najjačem mogućem sastavu. Poznato je 11 od 12 igrača koji će igrati i na popisu se nalaze velike NBA zvijezde.

Popis je zaista brutalan i nema dileme da će SAD biti glavni kandidat za zlato. Pitanje je da li neko može zaustaviti ovaj istinski Dream Team.

Igrači koji će nositi dres Sjedinjenih Američkih Država: LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Joel Embiid, Jayson Tatum, Devin Booker, Jrue Holiday, Anthony Davis, Anthony Edwards, Bam Adebayo i Tyrese Haliburton. Prebutalan tim.

Posljednji član ekipe bit će poznat u narednom periodu. To mjesto bi mogao zauzeti neki od mladih igrača, kao što je to bio slučaj godinama ranije.

Amerikanci su na olimpijskom turniru u grupi C. Tamo ih čekaju dueli sa Srbijom, Južnim Sudanom, te ekipom koja osvoji kvalifikacioni turnir u Portoriku, gdje pored domaćina nastupaju Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

Naravno, SAD će u ovom sastavu biti apsolutni favoriti na turniru. S ovakvim timom sve drugi bi bio potpuni neuspjeh.

Treba svakako napomenuti da selekcija Sjedinjenih Američkih Država brani zlato s Olimpijskih igara u Tokiju. Tada su u finalu dobili Francusku 87:82.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...