PORUKA JORDANA: "Nećemo biti bojno polje za Izrael i Iran"

Rano u utorak, jordanski ministar vanjskih poslova Ayman Safadi rekao je da će Aman presresti sve izraelske dronove koji naruše zračni prostor zemlje.

  • Svijet

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 2

Jordanski kralj Abdullah rekao je u utorak da njegova zemlja neće biti bojno polje za Izrael i Iran u jeku tenzija između dva regionalna neprijatelja nakon velikog zračnog napada Teherana tokom vikenda.

"Sigurnost i suverenitet Jordana su iznad svih razmatranja. Jordan neće biti bojno polje ni za jednu stranu", rekao je Abdullah tokom sastanka u Mafraku, sjeverno od glavnog grada Ammana.

Jordan je u subotu presreo bespilotne letjelice i projektile koje je Iran lansirao prema Izraelu, a vojska te zemlje obećala je da će se suprotstaviti svakom pokušaju narušavanja sigurnosti Jordana.

Iran je u subotu napao Izrael zbog prvoaprilskog napada na njihov konzulat u Damasku. Iranske snage su ispalile više od 300 raketa i dronova, od kojih je većina oborena prije stizanja na cilj.

Izrael je obećao da će odgovoriti na iranski napad.

Rano u utorak, jordanski ministar vanjskih poslova Ayman Safadi rekao je da će Aman presresti sve izraelske dronove koji naruše zračni prostor zemlje, prenosi Anadolija.

"Jordan neće biti bojno polje za bilo kakav sukob u regionu", rekao je Safadi tokom konferencije za novinare u Berlinu s njemačkom koleginicom Annalenom Baerbock.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...