APOKALIPSA NA ARAPSKOM POLUOTOKU: Dubai pod vodom, avioni "plivaju" po pisti, nebo "pocrnilo" usred dana... (FOTO, VIDEO)

Vlada Dubaija produžila je rad od kuće za zaposlenike do srijede, dok su privatne škole u emiratu također dobile naredbu da nastave s učenjem od kuće

  • Svijet

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 1

Međunarodna zračna luka Dubai poplavljena nakon jake kiše i grmljavinske oluje koja je pogodila Ujedinjene Arapske Emirate. Na društvenim mrežama šire se snimke aviona koji se jedva kreču kroz obilnu kišu, piše The National.

Zračna luka je na društvenoj mreži X objavila da su radovi obustavljeni zbog obilne kiše. Putnicima je savjetovano da provjere status leta, dopuste značajno dodatno vrijeme putovanja i koriste podzemnu željeznicu Dubaija za lakši prijevoz.

Ranije je zračna luka saopćila da je 17 letova otkazano zbog lošeg vremena. Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata pozvale su građane da ostanu u kućama usred jakih oluja koje su zahvatile Emirate.

alt

alt

Sigurnosno upozorenje Nacionalne službe za krizne situacije i katastrofe kaže da bi ljudi trebali napuštati svoje domove samo u "ekstremnoj nuždi".

Upozorenja o vremenskim prilikama ostaju na snazi ​​nakon što su velike dijelove Ujedinjenih Arapskih Emirata zapljusnule jake kiše i grmljavinska nevremena u ranim jutarnjim satima. 

alt

alt

Vlada Dubaija produžila je rad od kuće za zaposlenike do srijede, dok su privatne škole u emiratu također dobile naredbu da nastave s učenjem od kuće. Subjekti iz privatnog sektora također su pozvani da usvoje dodatni dan rada na daljinu kako bi se osigurala sigurnost.

alt

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...