NE BACAJTE PARE NA MEHANIČARE: Ako ovo počne da vam škripi na autu, probajte ovako riješiti

Međutim, postoje neki problemi koje možete riješiti sami, bez odlaska kod mehaničara ili trošenja dodatnih sredstava. Jedan od njih su i brisači.

  • Auto

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

Opšte je poznato da održavanje automobila zahtjeva određene postupke kako bi vozilo ostalo funkcionalno i trajalo što duže.

Međutim, postoje neki problemi koje možete riješiti sami, bez odlaska kod mehaničara ili trošenja dodatnih sredstava. Jedan od njih su i brisači. Često kada vozač primjeti da brisači škripe, pretpostavi da je vrijeme za zamjenu. Ipak, prije nego što se uputite u prodavnicu, proverite možete li ih popraviti na sljedeći način. Velika vjerovatnoća je da brisači jednostavno nisu u ravni sa staklom, što uzrokuje škripanje, a ovaj problem može se lako riješiti.

Da biste provjerili da li je to slučaj, prvo skinite odvojivi dio brisača, a zatim lagano vratite fiksni dio na šoferšajbnu. Ako primijetite da nije potpuno priljubljen uz staklo, uzmite šrafciger, provucite ga kroz fiksni dio brisača i prilagodite.

Nakon toga, vratite drugi dio brisača na mjesto. To je sve što treba da uradite.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...