GORE DRUŠTVENE MREŽE NAKON DOGOVORA U ISTOČNOM SARAJEVU: "Koja sramota. Na vlast došli nametanjem i suspenzijom, a sada...!"

Uslijedile su žestoke reakcije na društvenim mrežama na ovaj dogovor, a Slobodna Bosna vam donosi neke od njih. 

  • Mini market

  • 17. Apr. 2024  

  • 4

Danas je u u Istočnom Sarajevu održan sastanak između stranaka Trojke, SNSD-a i HDZ BiH gdje je razgovarano o aktuelnim političkim pitanjima i načinima kako odblokirati procese koji su u toku.

Kako su lideri stranaka otkrili nakon sastanka, ide se u proces dogovora oko promjena izbornog zakona BiH i anuliranja izmjena koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt. 

“Svima nam je žao za onaj zamah što smo imali nakon otvaranja pregovora kada je proizvedena jedna blokada u radu Parlamenta. Sastanak je završen na način da smo opredijeljeni da se pokušamo vratiti na evropski put i pokušamo odblokirati pitanja. Ono što smo postizali do sada je kompromisom postizanje zajedničkih rješenja. Dogovorili smo se da ponudimo izborni zakon u proceduru u Parlament BiH kako bi izborne procedure bile rezultat dogovora lokalnih vlasti”, kazao je lider SDP-a Nermin Nikšić.

Uslijedile su žestoke reakcije na društvenim mrežama na ovaj dogovor, a Slobodna Bosna vam donosi neke od njih. 

"Štokholmski u praksi. Veži konja gdje ti Dodik kaže!", napisao je sarkastično novinar Dragan Bursać aludirajući na nedavnu izjavu lidera NiP-a Elmedina Konakovića

"Na vlast došli nametanjem i suspenzijom, sada su protiv nametanja. Koja sramota!", poručio je SDA-ov federalni zastupnik Haris Šabanović

"Nikada prije a ni poslije neće se pojaviti jadnija politička ekipa od Trojke. Dodik, dok sjede i dogovaraju, objavljuje tvitove gdje ih ponižava i vrijeđa, negira Genocid, vrijeđa državu i oni nakon toga stoje s njim i govore da će se potruditi da izađu u susret Dodiku i Čoviću", napisao je novinar Almir Mehonić

"Trojka pristala na raspakivanje Izbornog zakona, pod pritiskom Čovića i Dodika i uprkos snažnoj podršci Amerikanaca, a koji omogućava građanima transparentniji izborni proces. Zar neko stvarno misli da rezultat može biti bolji od ovog što trenutno imamo?", komentarisao je novinar Senja Mahinić

 "Najozbiljnija situacija ikad, a oni vele da će do onog tamo petka biti sve ok...", poručio je novinar Sudba Musić. 

"Izborni zakon je samo prioritet rasturača Bosne...i njihovih saučesnika, najviše iz trojke", poručio je bivši SDP-ov premijer ZDK Fikret Plevljak.

"Samo trojka Dodika spašava… Svanulo?", kazao je državni parlamentarac Zlatan Begić. 

 "Slušam izjave ovih naših političkih parazita nakon današnjeg koalicionog sastanka i samo Didik bio jasan. On podržava Izborni zakon po želji HDZ-a", poručio je istraživač Mirsad Tokača. 
 

"Razlika između Dodika i lidera Trojke: Dodik se ne plaši krize, čak ni kada je pod velikim pritiskom SAD. Trojka se plaši krize, čak i kada nemaju čega da se plaše.

Lideri koji se plaše krize ne mogu učiniti ništa dobro", poručio je analitičar Haris Imamović. 

"Trojka svim silama čupa Dodika iz ambisa. Poslije svih uvreda i poniženja izgovorenih od Dodika samo u prethodnih nekoliko dana, otrčali su mu na noge danas u Lukavicu i bacili mu ponovo pojas za spašavanje. Malo im bilo brutalno isporučiti četvrtog delegata u Dom naroda Parlamenta BiH!", poručio je državni delegat Dženan Đonlagić. 

(SB)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...