VLAST UZVRAĆA UDARAC: Saudin Sivro završio u policiji po prijavi ministrice Naide Hata Muminović

"Odbacio sam sve insinuacije i optužbe kao neosnovane i kazao istinu”, napisao je Sivro.

  • Vijesti

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 0

Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS  na društvenim mrežama je saopštio da ga je resorna kantonalna ministrica Naida Hota Muminović prijavila za ugrožavanje sigurnosti.

Sivro odbacuje navode da ministrice Muminović.

“Danas u 10:30 sati sam se, u skladu sa zakonom, javio po Pozivu na adresu navedenu u Pozivu i saslušan sam u svojstvu svjedoka zbog prijave ministrice zbog navodnog ugrožavanja njene sigurnosti (član 183. Krivičnog zakona FBiH). Na saslušanje sam išao sam, bez pratnje, pravnika i advokata jer ja nisam ništa uradio pogrešno a sve što radim i što Sindikat radi, radimo u skladu sa zakonom i Statutom. Odbacio sam sve insinuacije i optužbe kao neosnovane i kazao istinu”, napisao je Sivro.

Također, za sutra Sivro najavljuje da će biti održana vanredna sjednica Skupštine Sindikata na kojoj će se, kako kaže,  donijeti odluke o daljnjoj borbi prosvjetnih radnika u KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...