KADA HOTIĆ REAGOVALA NA SKANDALOZAN DODIKOV GOVOR U NSRS-u: "Trebao bi ga i njegov narod osuditi”

Odavno je Dodik prevršio svaku mjeru.

  • Društvo

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 1

Sramotan, idiotski, užasavajući govor Milorada Dodika u NSRS-u danas.

“Hoćete li naći ijednog Srebreničana koji je stradao u samoj Srebrenici. Stradali su oni koji su probijali, to je vojnički posao bio. Za njima je išao jedan dio naroda. Naravno, bilo je i civila koji su bili tu s njima pa su i oni stradali. Nesumnjivo, bilo je tu i zločina sa srpske strane. Nemoguće da se može opravdati da je neko došao među zarobljenike i streljao ih. Ja to ne prihvatam. Ali ono što vi radite jeste da želite da etiketirate kompletan jedan narod. To također odbacujem. Više je stradalo Srba i ubijeno u Sarajevo, nego Bošnjaka u Srebrenici. Ubijali ste nas po zatvorima. Nije tačno da je bilo osam hiljada, to ste navukli jer vam je trebalo”, kazao je Dodik u svom današnjem skandaloznom govoru.

Sramotni pristup visokog funkcionera u našoj zemlji za portal N1 prokomentirala je i Kada Hotić, potpredsjednica NVO Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa”.

“Ovih dana Republika Srpska i Srbija biju snažnu bitku kako bi zaustavili donošenje rezolucije o Srebrenici. Rezolucija bi bila samo potvrda i pečat na istinu koju bi svijet donio. Dodik nema šta više da radi… To je bezobrazluk, neotesana narav, nema kulture ni trun. Trebao bi ga i njegov narod osuditi”, kazala je Hotić.

Potresena novim skandaloznim istupom Dodika izjavila je i ovo:

“Svjedok sam događaja, bila sam tu. Svjedočila sam tome da beba koja je tek rođena je zgnječena čizmom. Beba od tri mjeseca je uzeta iz majčinog naručja i odsječena joj je glava. Krenula sam radi WC-a u kukuruze, tijela su bila pored ceste. Bili su zaklani. Jedno pored drugog. Vratila sam se odmah. Tada se u meni sve zakočilo. I nije istina da je 8.372 ubijenih, mnogo ih je više. Naša statistika govori da je 10.701 osoba. Tu arhivu čuvamo kod sebe.”

Za kraj imala je poruku za Dodika.

“Može pričati šta hoće, samo veliki grijeh pravi što zavarava svoj narod. Bruka se sve više i više. Nekada je govorio da je izvršen genocid. Danas negira. Ili su ga pritisnuli sa svih strana i ove sankcije. Ide na sve ili ništa”, zaključila je za N1.  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...