PIKANTERIJE IZ LETEĆEG CIRKUSA: Terry Jones je tokom svađe s Pajtonovcima na Johna Cleesea...

(...) bacio pisaću mašinu.

  • Kultura

  • 19. Apr. 2024  19. Apr. 2024

  • 0

Sir Michael Palin otkrio je da je njegov kolega zvijezda Monty Pythona, Terry Jones jednom bacio pisaću mašinu na Johna Cleesea tokom svađe. U novom intervjuu za Radio Times, Palin je govorio o “ogromnim” raspravama koje su se događale unutar komičarske grupe, koju su činili on, Cleese, Jones, Terry Gilliam, Eric Idle i Graham Chapman.

„Otkako se Python razišao, pa čak i dok smo bili zajedno, svi smo imali velike svađe“, rekao je Palin: “Sjajna stvar je što se svi ne slažemo. Sjećam se da je Terry Jones jednom bacio pisaću mašinu preko sobe na Johna.”

Grupa se razdvojila 1999. prije nego što se nakratko ponovo okupila 2014. za estradu Monty Python Live (Mostly). Međutim, ranije ove godine ponovo se javio spor između Idlea, Cleesea i Gilliama oko načina na koji su vođene finansije grupe. Palin, koji je postao poznat po svojim raznim programima putovanja, rekao je da nije iznenađen što se preostali članovi grupe bore oko finansija.

„Ono što se sada dešava sa Pythonom ne iznenađuje me mnogo. Šteta što više nema veze sa komedijom. To ima veze sa životnim stilom ljudi", rekao je.

U februaru je Idle tvrdio na X (bivši Twitter) da su finansije trupe, osnovane 1969. godine, i dalje "katastrofa". Za njihove finansijske probleme okrivio je Holly Gilliam, kćerku kolege Terryja i menadžera trupe, rekavši: „Posjedujemo sve što smo ikada napravili u Pythonu i nisam ni sanjao da će u ovom dobu prihodi tako katastrofalno opasti.

“Ali pretpostavljam da ne biste trebali biti toliko iznenađeni ako stavite Gilliamovo dijete kao svog menadžera. Jedan Gilliam je dovoljno loš. Dvoje mogu (pre)uzeti bilo koju kompaniju.” U nizu narednih objava, glumac i komičar je rekao da je morao da nastavi da radi u svojim 80-im da bi nadoknadio svoje gubitke, kao i da su njegove kolege Pajtonovci morali da učine isto. Cleese trenutno radi na ponovnom pokretanju Fawlty Towersa, Palin nastavlja da snima putopisne emisije, a Gilliam režira filmove.

Grupa je debitovala na televiziji BBC-jevom serijom skečeva Monty Python's Flying Circus, koja je trajala od 1969. do 1974. Kasnije su se „preselili“ na veliki ekran, snimajući Monty Python and the Holy Grail 1975. godine, Monty Python's Life of Brian u 1979. i Monty Python’s The Meaning of Life 1983.

U intervjuu za Radio Times, Palin je odbacio ideju o još jednom okupljanju, rekavši da im je ono koje su napravili 2014. omogućilo da se "graciozno naklone i oproste". Jones je preminuo u januaru 2020. godine, a Chapman 1989. godine u dobi od 48 godina.

Palin se trenutno pojavljuje u novoj turističkoj emisiji, trodijelnoj seriji na Channel 5 o Nigeriji.

(NME.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...