VUČIĆA OBUZELA PANIKA: "Vidjet ćemo ko je prijatelj Srba i Srbije a ko nije!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da otpor donošenju rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN postaje sve već i da rezultat glasanja neće biti onakav kakav su sponzori rezolucije očekivali, dodavši da borba Srbije traje i da neće biti laka.

  • Regija

  • 19. Apr. 2024  

  • 4

"Oni su računali da će imati najmanje 70 do 90 glasova 'za', da će 60 do 70 biti 'uzdržano' i da Srbija može da dobije 20 do maksimalno 30 glasova. I to saopštavaju svima. Ja vam sad kažem, neće biti takav rezultat", izjavio je Vučić gostujući na TV Pink gdje je komentarisao Rezoluciju o Srebrenici. 

Rekao je da sponzori rezolucije imaju dominaciju u Generalnoj skupštini UN, jer će vjerovatno 27 članica EU glasati "za", kao i SAD, Kanada i zemlje koje su, kako Vučić kaže, politički patuljci.

Vučić je kazao "da sve više zemalja u svijetu saznaje istinu o Srbiji i ističe da srpska borba traje i da neće biti laka".

"Videćemo tu ko je prijatelj, a ko nije prijatelj Srba i Srbije. Ko je prijatelj pravde, istine i međunarodnog prava, a ko nije", rekao je Vučić. 

 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...