POBJEDA ROĐENIH: Zvijezda 09 jednom nogom u nižem rangu takmičenja

Počelo je jako dobro za mostarski tim, jer je već u osmoj minuti Hrkać pogodio sa bijele tačke.

  • Sport

  • 19. Apr. 2024  

  • 0

Mostarski Velež slavio je novu domaću pobjedu u Wwin ligi Bosne i Hercegovine. U okviru 27. kola, Velež je rezultatom 3:1 savladao Zvijezdu 09 te je stabilizovao svoje treće mjesto na tabeli.

Počelo je jako dobro za mostarski tim, jer je već u osmoj minuti Hrkać pogodio sa bijele tačke. Treba reći i da su gosti bili bijesni zbog dosuđenog jedanaesterca, jer su smatrali da nije postojao prekršaj nad Klemenom Šturmom, koji je pao u kaznenom prostoru gostujuće ekipe.

Veležu je prvo poluvrijeme itekako olakšano ovim golom, a domaćin je dominirao i uputio je solidan broj pokušaja, uglavnom sa distance, no Jelovac je uglavnom bio oprezan i nije dopustio domaćim da odu do nedostižnih dva gola prednosti. Odbranio je između ostalih pokušaje Dine Halilovića, Pršeša, Guliashvilija i Haskića, navodi Sport1.

Zvijezda je uglavnom nastojala zaprijetiti iz kontranapada, a jedan takav je propao u posljednjim momentima u prvom dijelu, ali zato je drugi dio otvorila pogotkom. Saliman koji je promašio šansu u završnici prvog dijela je sjajno pobjegao po lijevoj strani, centrirao je u sredinu, a Petar Karaklajić je pogodio za 1:1 i nervoza je polako počela da se javlja kod igrača Veleža.

Ispromašivao se Velež u narednom periodu, imao je nekoliko zicera, a onda je Zvijezda u 70. minuti preko Vadzea imala nevjerovatnu šansu, ali on nije pogodio. 

Kazna je stigla samo nekoliko minuta kasnije, kada je Mlinarić pogodio nakon lijepe akcije Emira Halilovića po desnoj strani i dobrog ubačaja u sredinu. Za razliku od prvog gola, nakon kojeg je Velež dopustio Zvijezdi da se vrati, ovaj put su Mostarci brzo postigli i treći i tako su prelomili utakmicu.

Maestralan udarac je sa velike distance uputio Omar Pršeš u 78. minuti, a golman gostiju bio je nemoćan, te je Velež stekao dva gola prednosti koju je do kraja rutinski sačuvao.

Velež sada ima 46 bodova, pet više od Sarajeva i Posušja. Sarajevo ima utakmicu manje.

Zvijezda ima 17 bodova i šanse za opstanak su joj samo teoretske.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...