POBUNA U BAVARSKOJ: "Povucite odluku o zabrani auta s motorima s unutarnjim izgaranjem!"

Nedavna anketa pokazala je da se 61 posto Nijemaca protivi zabrani takvih motora nakon 2035., a za je bilo samo njih 24 posto.

  • Auto

  • 20. Apr. 2024  

  • 0

Bavarski premijer Markus Söder pozvao je, uoči izbora za Europski parlament u junu, da se povuče odluka o zabrani motora s unutarnjim izgaranjem u cijelome EU nakon 2035.

"Uvođenje zabrane prodaje novih vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem nakon 2035. pogrešna je i stoga se mora opozvati", rekao je Söder za nedjeljno izdanje lista Bild.

"Naši proizvođači vozila globalni su lideri u proizvodnji motora s unutarnjim izgaranjem. Upravo zbog toga apsurdno je ugasiti radnu tehnologiju i prepustiti je drugim zemljama u budućnosti", smatra Söder.

"Vratite subvencije na električna vozila"

Kritizirao je i odluku o prestanku isplate subvencija kupcima električnih vozila.

"Umjesto zabrane i rezanja izdataka, trebali bismo ih promovirati. Savezna vlada trebala bi ponovno uvesti kupovne subvencije za električne automobile", rekao je Söder.

Söder je napravio zaokret u politici po tom pitanju. Godine 2007. pozvao je na zabranu motora s unutarnjim izgaranjem od 2020.

Tada je kazao da "ekološki motori stvaraju nova radna mjesta".

Većina Nijemaca protiv zabrane

Nedavna anketa pokazala je da se 61 posto Nijemaca protivi zabrani takvih motora nakon 2035., a za je bilo samo njih 24 posto.

Zemlje članice EU i Europski parlament prije godinu dana donijeli su mjeru o zabrani emisije CO2 iz novih automobila od 2035. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...