SABORSKI ZASTUPNIK ARMIN HODŽIĆ: "Klub nacionalnih manjina je pod velikim pritiskom, zovu nas sa svih strana!"

Hodžić je kazao kako se za sada nije čuo s predsjednikom Milanovićem, a Grbina je sreo i pozdravio jučer u Jasenovcu.

  • Regija

  • 22. Apr. 2024  

  • 0

Novoizabrani zastupnik u Hrvatski sabor iz redova bošnjačke nacionalne manjine Armin Hodžić, u razgovoru za HRT izjavio je da su manjine pod velikim pritiskom.

Hodžić kaže kako su već održali sjednicu kluba zastupnika nacionalnih manjina o čemu su obavijestili javnost.

"Tada je naš dogovor bio da ćemo zajednički nastupati u pregovorima i dogovorima o sastavljanju parlamentarne većine. Ono što želim naglasiti je, prije svega, da odluku o parlamentarnoj većini i njezinim obrisima donose političke stranke s najvećim brojem mandata i na njima je prije svega da dogovore taj okvir da se dogovori ko s kime želi i može. Dakako da je u politici uvijek teže graditi, a puno lakše rušiti. Moramo biti odgovorni i ozbiljni jer mislim da su izazovna vremena ne samo ispred Hrvatske već vidimo da i geopolitička situacija u svijetu nije nimalo dobra. Prema tome, i naše odluke moraju biti utemeljene na zdravom razumu”, kazao je Hodžić.

Što se tiče podržavanja lijevo-liberalne vlade, kazao je kako bi najprije oko toga trebao biti kontaktiran, a za sada nije.

“U ovom trenutku nije do mene došla nikakva konkretna ponuda te vrste”, kazao je Hodžić.

"Ono što je bio naš zaključak na sastanku Kluba zastupnika nacionalnih manjina, mi smo svi pod velikim pritiskom. Prvim pritiskom koji dolazi iz naše zajednice, iz političkih stranaka, iz javnosti koja očekuje od nas da kažemo nešto da se epohalno dogodilo, iako još uvijek, kao što znamo, nije. Međutim, taj pritisak je normalan jer ipak se odlučuje o budućoj vladi, o budućoj parlamentarnoj većini i mislim da je potpuno normalno da tog pritiska bude", kazao je.

Naglašava da će Klub nacionalnih manjina biti jedinstven.

“Međutim, moramo uvijek voditi računa o tome da ta parlamentarna većina koja bude, bude stabilna, dakle ne traje kratko i da bi se iz toga mogla izroditi kvalitetna i stabilna vlada”, kazao je.

Hodžić je kazao kako se za sada nije čuo s predsjednikom Milanovićem, a Grbina je sreo i pozdravio jučer u Jasenovcu.

Kazao je kako, uz pritisak, osjeća i odgovornost jer je u ovoj izbornoj jedinici dobio rekordan broj glasova, njih 3357.

“To je respektabilan broj glasova i to obvezuje da moje odluke budu na dobrobit svih građana Republike Hrvatske, da budu na dobrobit političke stabilnosti Republike Hrvatske, a naravno da je to velika čast i odgovornost koju smo samim izlaskom na izbore i htjeli da dobijemo i da sada, iduće četiri godine to povjerenje i opravdamo”, kaže Hodžić.

Kazao je kako je primio pozive političara i dužnosnika iz Bosne i Hercegovine, ali samo su mu čestitali na izbornom rezultatu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...