KRIŠTO NAKON SASTANKA SA PREDSTAVNICIMA EU: "Postići dogovor oko konačnog Plana reformi od interesa je svih nas u BiH"

Predsjedavajuća Krišto se zahvalila šefu Delegacije Evropske unije u BiH i posebnom predstavniku EU u BiH Johannu Sattleru.

  • Vijesti

  • 22. Apr. 2024  

  • 2

U organizaciji predstavnika EU danas je u Sarajevu održan sastanak predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto, članova Vijeća ministara BiH, oba premijera entiteta i drugih predstavnika institucija u Bosni i Hercegovini s predstavnicima Evropske unije.

Predsjedavajuća Krišto se zahvalila šefu Delegacije Evropske unije u BiH i posebnom predstavniku EU u BiH Johannu Sattleru i generalnom direktoru Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gertu Janu Kopmanu, kao i svim prisutnim na sastanku iz BiH na uloženom trudu za održavanje sastanka, ključnog za daljnji napredak BiH na evropskom putu.

"Danas smo tu da pokušamo uraditi i analizu mogućeg dogovora oko konačnog Plana reformi BiH za Plan rasta za zapadni Balkan, što bi bio interes svih nas u Bosni i Hercegovini. Naravno, o tome će odlučivati predstavnici svih nadležnih razina vlasti", kazala je predsjedavajuća Krišto.

Nakon zajedničkog sastanka, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i generalni direktor Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman razgovarali su o usuglašavanja Plana reformi BiH i daljnjim reformama na EU putu.

Plan za Zapadni Balkan ukupno je vrijedan šest milijardi eura za razdoblje 2024-2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...