"DERBY DELLA MADONNINA": Inter pobjedom u derbiju osigurao 20. titulu prvaka Italije

Igrala se 18. minuta kada je Acerbi iskoristio sjajan korner i nakon asistencija Pavarda doveo svoj tim u prednost.

  • Sport

  • 22. Apr. 2024  22. Apr. 2024

  • 0

Fudbaleri milanskog Intera novi su prvaci italijanske Serie A. Nerazzurri su do 20. titule prvaka stigli nakon trijumfa u velikom gradskom derbiju protiv Milana rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme bilo je poprilično izjednačeno, propustili su timovi po nekoliko izglednih prilika, ali je Inter na odmor otišao sa golom prednosti.

Igrala se 18. minuta kada je Acerbi iskoristio sjajan korner i nakon asistencija Pavarda doveo svoj tim u prednost.

Milan je krenuo još ofanzivnije u drugom dijelu, ali su u 49. minuti doživjeli novi hladan tuš.

Francuski napadač Marcus Thuram je povukao sjajan napad, iskoristio loše postavljenu odbranu Milana, ali i golmana Maignana i sjajnim udarcem pogodio za 2:0. Bio je to 12. gol za Thurama u Seriji A ove sezone.

Milan se u igru vratio u 80. minuti susreta. Gabbia je šutirao i pogodio stativu, na odbijenu loptu natrčao Tomori i smjestio je iza leđa Yanna Sommera.

Do kraja susreta vidjeli smo i tro crvena kartona jer su Theo Hernandez i Denzel Dumfries pocrvenili nakon jednog okršaja na sredini terena. Dok je Calabria dobio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača.

Bilo je ti sve što je tim Stefana Piolija uspio učiniti do kraja susreta pa je Inter upisao 27. pobjedu u sezoni.

Tako je Inter otišao na nedostižnih +17 i osigurao 20. titulu prvaka Serie A.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...