AMIR IBROVIĆ ZA "SB" O DRAMI IZ FEDERALNOG PARLAMENTA: "Opozicija više nije nikakav faktor u Komisiji za imenovanja, a HDZ-ov cilj je jasan"

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu FBiH Amir Ibrović prokomentirao je ova imenovanja.

  • Vijesti

  • 23. Apr. 2024  23. Apr. 2024

  • 2

Predstavnički dom Parlamenta FBiH potvrdio je da su Elzina Pirić (Pokret demokratske akcije) i Petar Galić (Hrvatski nacionalni pomak) imenovani za nove članove Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, dok su smijenjene Dajana Čolić (Demokratska fronta) i Edina Gabela (Stranka za BiH).

Komisija za izbor i imenovanja prema Ustavu i Poslovniku ima nadležnost da inicira pokretanje ukupno 19 imenovanja na bitnu poziciju unutar Federacije BiH, a jedna je i pozicija sudije Ustavnog suda BiH koji se bira iz Parlamenta FBiH.

Opozicija tvrdi da je ovim izmjenama u sastavu Komisije otvoren put imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH.

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu FBiH Amir Ibrović prokomentirao je ova imenovanja.

"Vladajuća većina u Parlamentu FBiH jednostavno pravi pretpostavke za nesmetano provođenje svojih zacrtanih ciljeva. Opozicija više nije nikakav faktor u komisiji za imenovanja i što se tiče HDZ-a njihov cilj je jasan. Problem je Trojka jer, kako se meni čini , nažalost ni oni sami ne znaju šta bi, kako bi i kuda bi. To je veliki problem za čitavu političku scenu kako u FBiH tako i u BiH. Pretjeranim i 'na silu' optimizmom se ne ostvaruju politički ciljevi", prokomentirao je Ibrović za "Slobodnu Bosnu".

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...