BEZVREMENSKI KOMADI ODJEĆE: Na modnoj sceni ovog proljeća vladaju kožne jakne

Proljetna modna scena je prepuna kožnih modela.

  • Žena

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Kožne jakne se bez premišljanja mogu nazvati bezvremenskim jer nikada neće izaći iz mode. Bze obzira na to da li su dužine kuka ili struka, sa naramenicama ili ne, klasičnog ili štampanog stila, žene sa stilom jednostavno vole kožne jakne zbog toga što su tako svestrane. Bez napora se stilizuju uz bezbroj modnih komada, od cvjetnih haljina do farmerica i majica. Magazin Marie Claire izdvaja nekoliko prijedloga za sve one koje zanima ovaj proljetni trend.

Vintidž kožne jakne

Mnogi modni brendovi sada kreiraju kožne modele koji izgledaju ishabano, jer se vintidž stil ponovo vraća u modu.

Kratke proljećne jakne

Kratke kožne jakne su daleko od najpraktičnijih ali su najmodernije, posebno za proljeće i ljeto 2024. Čim vremenske prilike to dozvole, stilizujte odjevnu kombinaciju sa smjelim stilom kožne jakne. Za takav stajling je važno održati balans proporcija: dužina jakne bi trebala da dostigne struk, a pantalone, suknja ili farmerke bi trebale da budu visokog struka.

Bajkerske kožne jakne

Veliki obrt u modernim odjevnim kombinacijama su kožne jakne koje su najpopularnije devojke pozajmile od motoraša. Postale su pravi hit proljećnih i ljetnjih sezona, a u 2024. su posebno popularne.

Proljećne jakne u jarkim bojama

Navikli smo da vidimo kožne jakne u osnovnim bojama: crnoj, braon i sivoj. Ali ove sezone, brendovi širom sveta nas pozivaju da pogledamo i druge boje – svijetle, smjele, nekonvencionalne. Odaberite jaknu ili kožni mantil u neobičnoj jarkoj boji i iznenadite ne samo prolaznike, već i sebe.

Kožni mantil

Ko bi pomislio da će klasičan kožni mantil jednog dana postati jedan od najmodernijih modela mantil širom svijeta? Neki ga nose zakopčanog, dok drugi eksperimentišu sa drugim komadima različitog stila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...