"MOJA NAMJERA JE...": Plenković otkrio svoje postizborne planove

To bi se moglo desiti nakon junskih evropskih izbora.  No, premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a direktno se nije ostvrtao na to. 

  • Regija

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Hrvatske Andrej Plenković preko Facebook stranice HDZ-a poručio je da ima ambiciju biti premijer po treći put. Uzastopno.

"Moja je namjera biti premijer Hrvatske u 3. mandatu, a lično predvodim listu na izborima za Evropski parlament kako bismo naglasili koliko su nam evropska pitanja važna", stoji u njegovoj objavi. 

Plenković je tako indirektno odgovorio na tekst njemačkog tabloida Bild da je jedan od (ozbiljnih) kandidata za predsjednika Evropske komisije.

To bi se moglo desiti nakon junskih evropskih izbora.  No, premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a direktno se nije ostvrtao na to. 

Ističe da je lista stranke koju predvodi "pobjednička lista" za evropski parlament. 

Izbori u Hrvatskoj za ovu evropsku instituciju održat će se 9. juna. 

"Članstvom u Schengenu i Eurozoni pozicionirali smo je ondje gdje i pripada - u samu jezgru Evrope i demokratskog Zapada. Politikom modernog suverenizma koristimo osnaženi međunarodni položaj na dobrobit svih hrvatskih građana i nacionalne ekonomije!", poručio je Plenković.

Na listi HDZ-a za Evropski parlament ponovo je i Željana Zovko...

Hrvatska u Evropskom parlamentu daje 11 zastupnika. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...