HOROR PRED OČIMA SUPRUGA: Žena preminula nakon što je pala u aktivni vulkan (FOTO)

Lokalni mediji su kasnije izvijestili da je pala 250 stopa u unutrašnjost vulkana, uz to da je trebalo više od dva sata spasiocima da izvuku njeno tijelo.

  • Svijet

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Turistkinja je tragično preminula nakon što je pala 250 stopa (76 metara) duboko u krater aktivnog vulkana u Indoneziji.

31-godišnja kineska državljanka Huang Lihong pala je u krater Ijen u Banyuwangiju, prema izvještajima lokalnih medija.

U subotu, 20. aprila, ona i njen suprug, Zhang Yong, očito su se pokušali popeti strmim padinama planine sa lokalnim vodičem kako bi mogli promatrati izvanredan izlazak sunca sa ivice vulkana.

S obzirom na tako prekrasan prizor, Huang je odlučila pozirati za nekoliko fotografija. Međutim, dok se pripremala za savršeni snimak, navodno joj se zaglavila suknja.

Tako se spotakla i pala preko ivice u krater ispred svog zaprepaštenog supruga.

Jedna fotografija objavljena nakon incidenta prikazuje Huan kako pozira za fotografiju s podignutom nogom dok stoji na ivici vulkana, dok su iza nje izlazili oblaci pare i sumpornog plina.

Lokalni mediji su kasnije izvijestili da je pala 250 stopa u unutrašnjost vulkana, uz to da je trebalo više od dva sata spasiocima da izvuku njeno tijelo.

Dwi Putro Sugiarto, šef Odjela za očuvanje regije Banyuwangi, kasnije je novinarima rekao da je incident bio nesreća i da bi turisti uvijek trebali biti oprezni prilikom posjete planini Ijen.

Tijelo turistkinje trebalo bi biti prevezeno na Bali prije nego što će avionom biti vraćeno u Kinu, piše Unilad.

Planina Ijen nalazi se na granici između Banyuwangija i Bondowosa na istoku Jave, gdje se nalazi među grupom vulkana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...