PLAVI S GRBAVICE OSTVARILI IZUZETNO VAŽNU POBJEDU: Željezničar trijumfom nad Širokim napravio korak ka opstanku

Već u petoj minuti Željezničar je mogao povesti, ali je Puljic sjajnom reakcijom odbranio njegov šut.

  • Sport

  • 23. Apr. 2024  23. Apr. 2024

  • 0

Fudbaleri Željezničara savladali su Široki Brijeg na stadionu Grbavica u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i došli korak bliže opstanku u Premijer ligi.

Već u petoj minuti Željezničar je mogao povesti, ali je Puljic sjajnom reakcijom odbranio njegov šut.

Imao je Željezničar inicijativu većinom prvog poluvremena, ali nakon prve šanse teško su dolazili u priliku za gol.

Tek pred kraj prvog poluvremena Plavi su ponovo zaprijetili. Radinović je imao šansu da šutira iskosa u 40. minuti, ali lopta odlazi daleko preko gola.

Tri minute kasnije Štilić je centaršutem našao Boljevića, koji šutira glavom, ali Puljić ponovo brani.

Pri rezultatu 0:0 otišlo se na poluvrijeme.

Na početku drugog dijela došla je nagrada za sve stvoreno u prvom poluvremenu. Radinović je uputio centaršut u šesnaesterac gostiju, a na pravom mjestu u pravo vrijeme bio je Sulejman Krpić.

Nakon gola su se probudili i gosti. Prusina je probao iskosa u 54 minuti, ali njegov udarac odlazi malo pored desne stative Muftića.

Mirniji dio utakmice u nastavku, ali sa gostima koji su imali blagu inicijativu. Željezničar je ipak imao zrelije prilike.

U 74. minuti šut je sa 20 metara oprobao Samir Radovac, ali je njegov udarac za malo otišao preko gola. Samo minut kasnije šansu je nakon centaršuta Drlje imao i Amoah, ali je bio neprecizan sa 7-8 metara.

U 82. minutu gosti su tražili jedanaesterac. Mamić je šutirao, lopta udarila u ruku nekoga u odbrani Željezničara, ali sudija Njegomirović nije dosudio jedanaesterac, već je pustio da se igra nastavi.

Za više od toga nije bilo vremena, te je Željezničar upisao vrijednu pobjedu u borbi za opstanak u društvu najboljih. Sada su deveti sa 30 bodova, dok je Široki na sedmom mjestu i imaju 35 osvojenih bodova.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...