NA LOKALITETU OPĆINE VIŠEGRAD: Pronađeni skoro potpuni posmrtni ostaci Bošnjaka koji je nestao 1992. godine

Prema prikupljenim informacijama i preliminarnim saznanjima, radi se o posmrtnim ostacima žrtve bošnjačke nacionalnosti, nestale 1992. godine.

  • Hronika

  • 24. Apr. 2024  

  • 1

Na lokalitetu Povjestača kod Višegrada pronađeni su skoro potpuni posmrtni ostaci odrasle muške osobe. Prema prikupljenim informacijama i preliminarnim saznanjima, radi se o posmrtnim ostacima žrtve bošnjačke nacionalnosti, nestale 1992. godine, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, nalazi se na terenu na lokalitetu Povjestača, općina Višegrad, gdje u dogovoru sa postupajućim tužiteljem koordinira aktivnosti službenih osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije.

Na navedenom lokalitetu pronađeni su skoro potpuni posmrtni ostaci odrasle muške osobe. Prema prikupljenim informacijama i preliminarnim saznanjima, radi se o posmrtnim ostacima žrtve bošnjačke nacionalnosti, nestale 1992. godine.

Posmrtni ostaci će radi uzimanja DNK uzorka i dalje sudsko-medicinske obrade a radi utvrđivanja identiteta, biti upućeni u mrtvačnicu u Goražde.

U procesu ekshumacije sudjelovali su ljekar patolog sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, predstavnici Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP), potrebni radnici i mehanizacija, a lokaciju su osiguravali pripadnici MUP-a RS, PS Višegrad.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...