KAKAV SPEKTAKL U MOSTARU: Pod Bijelim brijegom "palo" sedam golova, drama trajala sve do posljednjeg zvižduka

Gostujuća ekipa Sarajeva je krenula ofanzivna, ali ih je to skupo koštalo jer su domaći igrači već do 15 minute imali prednost od 2:0.

  • Sport

  • 24. Apr. 2024  24. Apr. 2024

  • 0

U Mostaru se igra posljednja utakmica 28. kola WWin lige Bosne i Hercegovine koja je ujedno i derbi ovog kola. Domaćin, Zrinjski savladao je Bordo ekipu sa rezultatom 4:3.

Gostujuća ekipa Sarajeva je krenula ofanzivna, ali ih je to skupo koštalo jer su domaći igrači već do 15 minute imali prednost od 2:0.

Prvo je nakon kornera na jednu odbijenu loptu natrčao Ilinković i pospremio ju u mrežu iza leđa Ilieva. Brzom tranzicijom i sjajnom asistencijom Biblije, Ćuže se našao oči u oči sa Ilievom i postigao svoj osmi gol u ovoj sezoni. Silvio Ilinković je večeras očito bio odlično raspoložen pa je sjajnim udarcem u 21. minuti postigao i treći gol za domaćina.
Strijelac drugog gola, Ćuže je u 29. minuti je dobio prvi žuti karton na večerašnjoj utakmici.

Sjajnu priliku imao je Beganović, ali nije bio precizan. Dvostruki strijelac za Zrinjski Ilinković je zbog povrede morao napustiti teren.

Sarajevo je preko Čatakovića u sudijskoj nadoknadi uspio umanjiti zaostatak.

U nastavku gosti sa Koševa kreću snažno. To su konkretizirali u 55.minuti kada je sjajnu kontru istrčao Oliveira i matirao Marića za 3:2. Ipak, samo dvije minute poslije Bilbija nakon kornera pogađa za 4:2. Nakon toga slijedi velika ofenziva Sarajeva.

Redale su se šanse ispred gola Zrinjskog, ali lopta nije htjela u gol. U jednom napadu jedan odbrambeni igrač Plemića izbčokirao je šut i spasio siguran pogodak. Sarajevo je smanjilo rezultat na 4:3, Anđušić je u 86. minuti postigao gol glavom, te dao novu nadu Bordo timu. Treba istaći da je Bordo tim u sudačkoj nadoknadi tražio penal nakon jedog duela između fudbalera Sarajeva i Zrinjskog. Gol Anđušića nije bilo dovoljno timu Simona Rožmana, a tim iz Mostara je ostvario važnu pobjedu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...