SVE POPULARNIJA GRUPA: Helem Nejse održao promociju novog albuma OZBILJNA ZAEBANCIJA

Promociji albuma u Sarajevu prisustvovale su kolege s muzičke scene, prijatelji benda i fanovi a Helem Nejse je prvi put uživo izveo nekoliko novih pjesama.

  • Show

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Popularna sarajevska grupa Helem Nejse objavila je četvrti studijski album koji nosi naziv Ozbiljna zaebancija. Čak 15 pjesama, cijeli spektar muzičkih žanrova i dvije dominantne atmosfere – ozbilja i zaebancija. Promociji albuma u Sarajevu prisustvovale su kolege s muzičke scene, prijatelji benda i fanovi a Helem Nejse je prvi put uživo izveo nekoliko novih pjesama.

alt

Album otvara pjesma Naštaćunaić koja je već u najavi albuma privukla veliku pažnju publike, zajedno sa filmskim spotom koji je inspirisan britanskom hit serijom Peaky Blinders.  Slijede Ano i Večera u Kladnju koji slušatelja vode u plesni ritam i prepoznatljivi Helem Nejse good vibe.

Nešto mračniju stranu albuma predvode Slovo, Brat i Taiwan, pjesme koje tjeraju na razmišljanje i kroz priče običnih ljudi govore o stvarnosti u kojoj živimo.

alt

 

– Od prethodnog albuma Gluten Tag prošle su četiri godine kroz koje smo skupljali nova iskustva, učili, napredovali, pripremali se i došli do trenutka u kojem smo napravili nešto što nam se sviđa i iza čega stojimo. Ostajemo vjerni svom stilu i duhu, a za ovaj album vjerujemo da je najzreliji i najbolji koji smo napravili, poručuju iz grupe Helem Nejse.

Helem Nejse i ovaj put na albumu predstavlja saradnje sa poznatim imenima iz regije. Ruža – duet sa Amirom Medunjanin publika je već prihvatila kao hit, nakon što je objavljena kao najavni singl albuma. Na featu sa Helem Nejse, na albumu se pojavljuju i Who See, Marko Louis, Alejandro Buendija, ZHIVA, Petar Janjić i Ex Mozartine.

Album je za slušanje dostupan na svim diginalnim streaming platformama a nove pjesme publika će uživo slušati tokom ljetne turneje grupe Helem Nejse, širom BiH i regije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...