NIJE SATIRA, OZBILJNI SMO: Vlada Federacije proslavila prvi rođendan, tortu razrezali Nikšić i Ramo Isak (FOTO)

U zdravlju i veselju i drugi dočekali...

  • Mini market

  • 25. Apr. 2024  25. Apr. 2024

  • 2

Svečano je danas bilo u zgradi Vlade Federacije BiH. Kako se vidi iz fotografija koje je na svom Facebook profilu objavio ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, tortom je proslavljena prva godina Vlade u mandatu Nermina Nikšića.

Tortu su zajedno prerezali premijer Nermin Nikšić i ministar Ramo Isak, a na fotografijama se ne vidi ko je još prisustvovao ovoj proslavi.

Prva godisnjica Vlade FBiH

Posted by Ramo Isak on Thursday, April 25, 2024

Isak i Nikšić itekako imaju razloga za slavlje. Nakon izrazito neuspješnog mandata od marta 2011. do marta 2015. godine, Nikšić se ponovo vratio u fotelju premijera, dok je Isakova politička karijera doživjela nagli uspon budući da je ruka njegovog sina Arnela postala presudna za izglasavanje nove vlade.

Prvu godinu mandata nove vlade nisu pratili nikakvi posebni rezultati. Izglasan je najveći budžet u historiji Federacije BiH, no ubrzo se potvrdilo da će sredstva biti namaknuta ogromnim zaduživanjem od blizu pola milijarde KM. Također, došlo je do značajnog pada industrijske proizvodnje, a od javnih kompanija najgore je "prošla" Elektroprivreda BiH koja je u 2023. godini zabilježila gubitak od oko 140 miliona KM.

Vladu su obilježili i pojedini skandali poput pritiska ministra Adnana Delića na novinare, te gotovo svakodnevne eskapade ministra Rame Isaka.

Ono što se može izdvojiti kao pozitivno je upućivanje nekoliko zakonskih rješenja koje je Parlament prihvatio poput seta energetskih zakona i dva boračka zakona.

(S. Begović)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...