DODIK IZNIO VLASTITU PROCJENU: "Protiv rezolucije o Srebrenici glasat će 40 zemalja, a duplo više biće uzdržanih!"

Dodik je naveo da unuci onih koji su činili zločine sada žele da Srbima nametnu krivicu

  • Politika

  • 25. Apr. 2024  25. Apr. 2024

  • 9

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će tokom boravka u Rusiji razgovarati sa predstavnicima Indije i drugih zemalja o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici zbog pritiska Zapada da se taj dokument usvoji, ocijenivši da će prilikom glasanja oko 120 država biti uzdržano ili protiv.

Dodik je naveo da unuci onih koji su činili zločine sada žele da Srbima nametnu krivicu, te ukazao da najveći autoriteti koji se bave Holokaustom i genocidom, bez oklijevanja kažu da se taj genocid nije desio.

"Birokrate iz Amerike, koji nisu stručnjaci, su davno okarakterisali događaje. Genocid je izmišljen da bi se sve ovo dešavalo", rekao je Dodik novinarima u Sankt Peterburgu, prenosi Srna.

On kaže da će prilikom glasanja u Generalnoj skupštini UN više od 40 zemalja biti protiv rezolucije, a da će oko 80 država biti uzdržano.

"Oni mijenjaju pravila onda kada njima odgovara i važi samo 'za' i 'protiv' prilikom glasanja. Mislim da ljudi razumiju da će rezolucija napraviti mnogo problema u BiH koji se neće moći prevazići. Za zločin u Srebrenici odgovarali su pojedinci i kažnjeni su", istakao je Dodik.

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...