DODIK SAD PROZVAO I KOALICIONE PARTNERE: Bijeg Trojke pod međunarodne skute neće proći kako su zamislili

Ako je njihovo trajno opredjeljenje da, kako kažu, uz međunarodni angažman izađu iz trenutne krize, Dodik je naveo da onda sa Republikom Srpskom i predstavnicima institucija nemaju šta da pričaju.

  • Vijesti

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

"Jedini cilj besmislenog sastančenja 'trojke' s ambasadorima PIK-a je skidanje odgovornosti sa donošenja odluka koje su potrebne BiH ako želi da opstane, njihov bijeg pod međunarodne skute neće proći kako su zamislili", istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ako je njihovo trajno opredjeljenje da, kako kažu, uz međunarodni angažman izađu iz trenutne krize, Dodik je naveo da onda sa Republikom Srpskom i predstavnicima institucija nemaju šta da pričaju.

"Sa PIK-om mogu samo da dogovaraju kako da definitivno izađu iz dejtonske BiH jer su svojim jednostranim akcijama pokazali da su se već upustili u te procese", naglasio je Dodik.

Ako žele da dejtonska BiH preživi, Dodik smatra da će se onda vratiti u ustavne okvire i institucije u kojima nema mjesta za strane predstavnike.

"Mogu oni da izvode šta hoće, ali ne i do kad hoće. Međunarodni intervencionizam donio je toliko zla svim narodima koji žive na ovom prostoru i Republika Srpska neće dozvoliti da se vratimo u vremena kada su strane kabadahije diktirale kako ćemo da živimo", napisao je Dodik na mreži X.

Prema njegovim riječima, "ovo nije ona BiH po kojoj su vršljali i nije ono vrijeme kada se moglo raditi ovo što lažljivi Christian Schmidt danas pokušava da radi."

"Svi to znaju. Neki još ćute na tu činjenicu, ali pitanje je kada će se i oni početi oglašavati. Republika Srpska odgovorno vodi svoje politike i ide svojim putem", zaključio je Dodik.

Stranke Trojke sastale su se prije dva dana sa ambasadorima zemalja Upravnog odbora PIK-a i šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom na kojem su razmatrali trenutnu političku situaciju u BiH, prenosi Srna.

Delegacija stranaka Trojke je tom prilikom imala jedinstven stav da uz međunarodni angažman postoji šansa za izlazak iz trenutne krize.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...