"NE MORAMO TO UČINITI": U ovoj evropskoj zemlji strogo odbijaju uvođenje VAR tehnologije

Iako je Reinfeldt prošle godine isticao da je VAR budućnost fudbala, na kraju je prihvatio mišljenje većine klubova i navijača.

  • Sport

  • 26. Apr. 2024  

  • 0

Fudbalski savez Švedske odlučio je da neće koristiti VAR tehnologiju u utakmicama nacionalnog prvenstva, potvrđeno je nakon konsultacija s predstavnicima klubova, među kojima je 18 od 32 bilo protiv uvođenja videotehnologije

Predsjednik Fudbalskog saveza Švedske, Frederik Reinfeldt, izjavio je da će krovna organizacija švedskog fudbala poštovati takvu odluku.

"Ne moramo to učiniti, jer je odluka o korištenju VAR-a potpuno u našim rukama", rekao je Reinfeldt.

Iako je Reinfeldt prošle godine isticao da je VAR budućnost fudbala, na kraju je prihvatio mišljenje većine klubova i navijača.

Od svoje implementacije 2017. godine, VAR je izazvao različite reakcije. Videotehnologija je redovno prisutna u najjačim ligama i takmičenjima pod okriljem FIFA-e i UEFA-e.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...