HALID BEŠLIĆ BOCNUO IVICU DAČIĆA: „Političarima je bolje da pjevaju nego da se svađaju..“

Političari često zapjevaju i bolje im je i to nego da se svađaju, poručuje poznati pjevač Halid Bešlić u prazničnom intervjuu za "Nezavisne novine"

  • Društvo

  • 01. Jan. 2020  

  • 0

Nastupali ste širom svijeta. Ima li hladnije vode nego što je na Romaniji i ljepše države nego što je BiH?

Za mene nema ništa ljepše! Ja sam obišao cijeli svijet. Kao dječak otišao sam sa Romanije i ostao sam je željan. Ja sam ljubitelj ovih rječica, rijeka, šuma, ove naše prirode koju je Bog stvorio i koja je jedna od najljepših u Evropi. Kada mislim o Romaniji, mislim o djetinjstvu, o onom čega sam ostao željan. I sada, hvala Bogu, zadnjih godina sam otpjevao pjesmu "Romanija" i prošao sam Romaniju, svake sedmice sam negdje u šumi. (smijeh) Tako da sam na kraju zadovoljan time. A i napravio sam tu pjesmu koja će se dugo pjevati. Nedavno sam pjevao u Banjaluci i pjesma "Romanija" je bila najjača na cijelom koncertu. Ali, Boga mi, cijela Bosna je lijepa, od Une, do Drine, pa do mora.

Postoji li neki političar čije Vam se izvođenje Vaših pjesama dopalo?

Ima, svi pjevaju moje pjesme, ali nekako se Ivica Dačić ističe. Muzikalan je, on je "južna pruga". Slušao sam ga nedavno kad je pjevao "Romaniju". Ali vole i ostali zapjevati. Pjevaju često. Neka pjevaju, bolje da pjevaju nego da...

Nego da se svađaju?

Tako je!

Integralni intervju možete pročirati ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...