HALID BEŠLIĆ OTKRIO DETALJE IZ PRIVATNOG ŽIVOTA: ''Kad smo se tek uzeli imali smo jedan problem, tada smo stanovali kod njezinih…“

70-godišnji sarajevski pjevač je zbog problema sa srcem, kaže, povukao ručnu i smanjio broj koncerata sa 120 na 50 nastupa na godinu.

  • Estrada

  • 28. Feb. 2024  

  • 0

Halid Bešlić održao je koncert u Zadru i ponovno dokazao zašto je jedan od najtraženijih regionalnih muzičara. Legendarni pjevač je za IN Magazin, među ostalim, otkrio kako je smršavio 20 kilograma. Osvrnuo se i na odnos sa suprugom Sejdom, s kojom je u braku već 45 godina, ali i otkrio kakav je djed.

Halidov izlazak na pozornicu zadarskog Arsenala izazvao je pravi delirij među njegovim brojnim obožavateljima svih generacija. 70-godišnji sarajevski pjevač je zbog problema sa srcem, kaže, povukao ručnu i smanjio broj koncerata sa 120 na 50 nastupa na godinu.

''Imao sam 125 kilograma pa 115, sad imam 105 i držim se tu, a trebao bih na 90. Ja sam se naglo udebljao pa me to malo opteretilo. Ja sam prestao pušiti, zbog toga sam se toliko udebljao. Imao sam problema s venama, arterijama, ugrađena su mi dva stenta. Malo sam i alkohol maknuo od sebe, tako da sam sad fit i mogu pjevati, probudi me usred noći, ja mogu zapjevati'', izjavio je Halid.

Legendarnom pjevaču je tokom bogate karijere ostala neispunjena samo jedna želja - duet s velikim prijateljem Kemalom Montenom.

"Ja i on smo bili kao braća. Ja sam odredio gdje će biti njegov grob, izabrao sam lokaciju. Meni je Branka rekla gdje ti kažeš, tu će biti. Mi smo htjeli da bude neka velika pjesma, da naiđe, ali nije naišla. A nismo mi puno ni tražili kad smo mi svaki dan bili zajedno'', prisjetio se Halid.

Iako svoj privatni život inače brižno čuva od javnosti, za In Magazin je odlučio podijeliti nekoliko detalja o supruzi Sejdi, s kojom je u braku 45 godina i koja mu je najveća podrška.

''Kad smo se tek uzeli imali smo jedan problem, tada smo stanovali kod njezinih. Ja iz kafane umjesto u 2 dolazim u 5 ujutro kući. A žena ustaje i ide pravo na posao i mi se sudaramo na vratima. I trpila ona 5-6 dana, i ona kaže, neću ja. Kaže njezina majka 'jesi se ti udala za mehaničara ili pjevača?", ispričao je pjevač.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...