KATASTROFA ČUVENOG PROIZVOĐAČA AVIONA: Pokušavaju se spasiti i pozajmiti desetine MILIJARDI DOLARA, ali...

Avioni su prizemljeni u martu prošle godine, poslije dvije nesreće, u kojima je ukupno stradalo 346 ljudi

  • Ekonomija

  • 22. Jan. 2020  

  • 0

Američki proizvođač aviona Boeing pregovara s bankama o pozajmici deset ili više milijardi dolara zbog velikih troškova poslije nesreća aviona 737 MAX, rekao je za Reuters anonimni izvor.

Američka mreža CNBC je u ponedjeljak prva izvijestila o tim pregovorima, navodeći da je Boeing do sada od banaka pribavio najmanje šest milijardi dolara.

Izvor CNBC-ja je naveo da u Boeingu paralelno razgovaraju i s drugim zajmodavcima o dodatnim iznosima.

Neimenovani izvor je Reutersu potvrdio informaciju o razgovorima, dodajući da još nije poznat tačan iznos koji Boeing pokušava pribaviti, niti hoće li se američki gigant odlučiti za prodaju novih obveznica.

Avioni 737 MAX ostaju prizemljeni

U Boeingu su odbili komentirati ove navode.

Reuters je prošlog petka izvijestio da američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) vjerovatno neće odobriti vraćanje aviona 737 MAX u promet prije marta, dodajući da bi mogli ostati prizemljeni do aprila, ili čak i duže.

Avioni su prizemljeni u martu prošle godine, poslije dvije nesreće, u kojima je ukupno stradalo 346 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...