GIGANT NA KOLJENIMA: Čuveni proizvođač aviona nije prodao nijedan avion u proteklih mjesec dana, ali ni to nije najgora vijest…

Kompanija je, također, bila prinuđena da otpusti hiljade radnika zbog krize izazvane pandemijom.

  • Ekonomija

  • 14. Okt. 2020  14. Okt. 2020

  • 0

Američka kompanija Boeing prošlog mjeseca nije prodala nijedan avion 737 Max, a sve više kompanija otkazuje kupovinu usljed krize izazvane pandemijom koronavirusa, piše AP.

Kompanija je saopćila da su u septembru otkazane tri narudžbe, a ove godine ukupno 448.

Boeing je odbio 602 ponude za kupovinu aviona Max jer nisu sigurni da će kupci moći realizovati kupovinu zbog finansijskih problema u kojima su mnoge kompanije zbog pandemije.

Na prodaju ranije najprodavanijeg Boeingovog aviona, 737 Max, uticale su i dvije nesreće u kojima je poginulo 346 osoba.

Taj avion sada ne leti, a kompanija se nada da će do kraja godine dobiti odobrenje SAD-a da se vrati u rad.

Što se tiče drugih komercijalnih aviona, Boeing je prošlog mjeseca isporučio 11 aviona, za razliku od septembra 2019. godine kada su isporučili 25.

Od početka godine do 30. septembra isporučili su 98 aviona, u poređenju sa 301 u istom periodu 2019. godine.

Kompanija je takođe bila prinuđena da otpusti hiljade radnika zbog krize izazvane pandemijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...